kirpraktika

 A kiropraktika kézzel a gerinc csigolyáinak kiroppantásával végzett eljárás, amely az emberi szervezetben elindít egy folyamatot. A test ugyanis képes önmaga gyógyítására. Úgy kell ezt elképzelni, mint az immunrendszerünket megtámadó baktériumok, vírusok eleinte lázat, levertséget okoznak, s ahogy a szervezetünk fokozatosan küzd azokkal, lassan épülünk fel mi is a betegségből. A kiropraktőr megadja a szervezetnek a kezdő lökést ahhoz, hogy a gyógyulási folyamat elinduljon, a szervezet egyensúlyba hozatalával helyreálljon.

A kiropraktika kialakulása

A kiropraktika története 1895-ben kezdődött Amerikában, az alapítója a kanadai születésű, mágneses gyógyítással foglalkozó Daniel David Palmer.
Egy egyszerűnek látszó rendeléssel kezdődött a történet. A páciens egyik fülére majdnem teljesen süket volt. Az alapos kivizsgálás után derült ki, hogy gerincében történő roppanás után kezdődött a fülproblémája. Az elmozdult csigolyát helyreigazította, majd a páciensnek rövid időn belül visszatért a hallása. A későbbiek folyamán ráébredt arra, hogy az elmozdult csigolyák okozhatnak szervi panaszokat, így alapította meg később az első kiropraktikai iskolát is.
 

Megosztás

FacebookMore...