Mely kultúrákban ismert?

 

Jade kövekDél-Koreában és Kínában bányásszák, a kő mindamellett, hogy faragott formában van jelen több háztartásban a díszítő jellegénél fogva, a gyógyászatban is igen ismert.

Kínában a legkedveltebb és legbecsesebb kő, értéke drágább az aranynál.

Egyiptomban misztikus erőt tulajdonítottak neki, amulettként használták, a bőség kristályaként is emlegették. A kő eloszlatja a negatív gondolkodást a pénzzel kapcsolatban, és elősegíti a pozitív szemléletmódot a gyarapításhoz. A fáraók széke is ebből a drágakőből készült.

Mexikóban veseproblémákra találták meg a javulást a kő segítségével.

Miért használják a jade követ?

A keleti gyógyászatban már évezredek óta ismert és kínai császár orvosai által használt féldrágakő, a jade kő hatással van az emberi szervezetre. Akupresszúrára alkalmazták, illetve masszázskőként hővezetésre használták. A kő energiarezgései megegyeznek az emberi szervezet rezgéseivel, melyek által fokozza a beteg szervek gyógyulási folyamatát. A vérkeringés javul, így az anyagcserére is hatással lesz, ezzel segítve elő az immunrendszer erősödését.

A jade az „örök kő” szerkezetét tekintve erősebb az acélnál, ezért megtartja formáját.

A jade hatásai

  • A férfiaknál szexuális erőt kölcsönöz (“ágyékkő”-ként is nevezik), a nőknek szépséget ad, ha rendszeresen masszírozzuk az arcunkat jade rátéttel (pl. arcmaszk) kisimítja a bőrt, enyhíti a ráncokat.
  • Hatással van a hólyag és a vese működésére, egyensúlyban tarthatja a sav-bázis, illetve a vízháztartást is a szervezetben.
  • Elősegíti a szervezetben felgyülemlett méreganyagok távozását.
  • Élénkítő hatása miatt remekül alkalmazható feszültség és kimerültség esetén, nyugalmat kölcsönöz a szervezet számára.
  • A zöld szín miatt pedig a szív csakrával társítható, táplálja a szeretetet.
  • A jade stabilizálja, felébreszti az igazi egyéniséget, megszabadít a negatív gondolatoktól.

 

Megosztás

FacebookMore...