A kutatók 5-6 ezer éves múltra vezetik vissza a kínai eredetű gyógymódokat. Távol-Keleten a fájdalom csillapítására, betegségek gyógyítására az akupresszúrát, a különféle masszázst és hőkezelést, a gyógynövénykúrát évezredek óta alkalmazzák.

 A világon sok helyütt – így hazánkban is – több keleti gyógymóddal találkozhatunk, akár az akupresszúra, akupunktúra, reflexológia és így tovább, ami már nem ismeretlen fogalom az emberek számára. Magyarországon a kínai gyógymódok egyik legismertebb ága az akupresszúra néhány évtizede jelent meg, amely a nyugati társadalmakban is elfogadott és alkalmazott tudományos kutatásokkal bizonyított gyógyító eljárás. Egyre több európai egyetemen egymást kiegészítve gyógyítanak a helyi orvosok és a kínai gyógymódot alkalmazó mesterek.

A WHO (Egészségügyi világszervezet) 1998-as állásfoglalása szerint alkalmasnak tartja például az akupresszúrát különböző betegségek tüneteinek gyógyítására. Véleménye szerint ugyanis egy olyan tudományosan is megalapozott módszer,mely kezd széles körben elterjedni és beépülni a modern orvostudományba.

 

 

 

Megosztás

FacebookMore...